Albin satsar för att vinna

Okategoriserade  
albin_wessman

Han kommer från Göteborg och har arbetat på några av landets bästa restauranger. Tillsammans med Adam Dahlberg driver han nu Adam & Albin Matstudio. På onsdag tänker Albin Wessman även bli Årets Kock.

Vad tycker du om årets huvudråvara?
”Biffen? Jag älskar den. Jag är en biffkille, om man nu kan formulera det så. Mycket nöjd. Något som man jobbar med ofta men sällan krånglar till, utmaning att få den till en riktig tävlingsrätt.”

Du ska laga svensk biffstek med lök, hur kom du på det?
”Jag tänkte, vad är det absolut godaste med biff? Jo när man kör enkelt, back to basic. Svensk biffstek med lök är just enkelt och väldigt svensk med tanke på smakerna – kött, potatis och sås. Så jag fördjupade mig i det och utveckla det för att få fram en tävlingsrätt. Jag har väl lök på sex olika sätt och sen vill jag lyfta fram biffen genom en sidoservering. Jag har provat allt men tycker biffen blir bäst enklast möjliga.”

Varifrån kommer ditt matintresse?
”Jag var äldst av syskonen i familjen. Morsan lagade mycket mat och jobbade som kokerska så jag fick laga mat hemma ganska tidigt. Började brassa till syskonen redan som 10-åring. Där började det, sen är jag en tävlingsmänniska med jävla anamma så det var klart att jag skulle bli kock och bli bäst på det, haha.”

Är du nervös?
”Det börjar kännas nu. Har ställt upp i diverse tävlingar men på senaste mest som commis. Det här blir första gången helt solo.”

 Dela på Facebook ()
  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Bollinger – på menyn

149 kr

Köp nu! Mattias Larsson bjuder på fantastiska Bollinger och matkombinationer som passar de flest tillfällen – allt från vardagsmat till gedigen nyårsmiddag.

Drömmen om Frankrike

149 kr 79 kr

Köp nu! Tiotusentals svenskar har förverkligat drömmen att skaffa sig ett hem i Frankrike. Här berättar 30 svenska familjer målande, uppriktigt och till vackra bilder. Så gjorde vi. Så blev det!