Årets glögg är Japansk

Okategoriserade  
blossa_12_kungstradgarden_2

För tionde året i rad presenterade Blossa sin årgångsglögg. Denna gång har man tagit inspiration från fjärran öster och låtit glöggen ta smak av den japanska frukten yuzu och ingefära. En frisk, lite bitter vit glögg som helst ska drickas rumstempererad.

Varje år spekuleras det på bloggar och i hemmen. Vilken ska årets smak på glöggen bli? Vi har tidigare fått prova glögg smaksatt med blåbär, saffran och kaffe. Men i år har glöggen fått smak från en, för oss svenskar, rätt okänd frukt. Yuzu är en japansk citrusfrukt som man pressar till juice och använder som smaksättning av såser, vinäger, drycker och marmelad i östasiatiska kök.
Den äts inte färsk då den är alldeles för sur. Syran från frukten och hettan från ingefäran, som bara känns vagt, blandar sig riktigt fint med våra traditionella glöggkryddor. Den är inte för söt utan Blossa har lyckats göra en fräsch glögg.

 

BLOSSA 12 finns i Systembolagets beställningssortiment från och med den 14 september och kan även beställas från www.bokablossa.se. Glöggen kostar 94 kronor.

 Dela på Facebook ()
  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Bollinger – på menyn

149 kr

Köp nu! Mattias Larsson bjuder på fantastiska Bollinger och matkombinationer som passar de flest tillfällen – allt från vardagsmat till gedigen nyårsmiddag.

Drömmen om Frankrike

149 kr 79 kr

Köp nu! Tiotusentals svenskar har förverkligat drömmen att skaffa sig ett hem i Frankrike. Här berättar 30 svenska familjer målande, uppriktigt och till vackra bilder. Så gjorde vi. Så blev det!