Dags att anmäla sig till Årets Kock

Okategoriserade  
vinnare_2012_0076

Klas Lindberg njuter för fullt och försöker ta vara på alla möjligheter som kommer hans väg – vilket är en del. Nu är det dags för alla tävlingssugna kockar att skicka in sitt recept och tävla om en plats i finalen i Årets Kock 2013.

Det är 30 år sedan det för första gången utsågs en Årets Kock. 1983 var året och sedan dess har många av våra bästa kockar försökt och många har lyckats att vinna den mest prestigefyllda tävlingen för professionella kockar.

I februari 2012 var det dags för Klas Lindberg att äntligen ta hem segern.
- Att vinna Årets Kock har inneburit otroligt mycket positivt för mig. Jag har fått resa över hela världen och träffat så mycket bra människor. Mitt tips till alla som vill bli Årets Kock 2013 är att laga mat som du kan stå för själv och som du tycker är supergod ? det kommer att märkas. Så visa vem du är som kock och skicka in ditt recept.

Kockarna som antar utmaningen måste skriva ett eget recept på en varmrätt beräknat för åtta personer. Huvudråvaran är valfri och svenska ekologiska produkter och råvaror ska användas i möjligaste mån. Varmrätten måste innehålla svenskt smör samt ytterligare en svensk mjölkprodukt. De har fram till den 4 oktober på sig att färdigställa sitt recept. Har man tur blir receptet utvalt och man får en plats i en av semifinalerna.

Samtliga inskickade bidrag till Årets Kock 2013 bedöms anonymt av en jury bestående av ett 15-tal av Sveriges mest meriterade kockar, bland andra Karin Fransson, Hotell Borgholm, Borgholm, Björn Frantzén, Frantzén och Lindeberg, Stockholm, Malin Söderström, Moderna museet, Stockholm, Håkan Thörnström, Thörnströms kök, Göteborg, Henrik Norström, Lux Stockholm, Stockholm, Stefano Catenacci, Operakällaren, Stockholm, Ulrika Bengtsson, Roger Smith, New York. Magnus Ek, Oaxen,Mörkö och Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus, Stockholm.

Foto: Magnus Skoglöf
  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!