Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=http://matochvanner.se/das-schnitzel/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/davickse/public_html/site/ny-mv/wp-content/themes/matochvanner/single.php on line 23

Das schnitzel

Blogginlägg  
2012-10-03_19.15.33

Kocken bejakade sin tyska sida och lagade schnitzel. Dessutom äkta ”brat kartoffel” som på tyska bara betyder stekt potatis, men som om du beställer det (åtminstone i norra Tyskland) är grovt tärnad potatis uppstekt med lök och finskuret sidfläsk. Så jädra gott; fick jag bestämma skulle tyskarna få vm-guld i potatis.

Vad som är klassiska tillbehör till en schnitzel tvistar de lärde (eller kanske några andra, mer matglada) ännu om; på tyskhaket Moldau nere vid Hornstulls strand bötfälls den som vågar beställa in kapris till sin utbankade, panerade fläskstek, medan andra aldrig skulle äta schnitzel utan detta syrligt beska tillbehör. Till de senare hör jag och kocken. Som synes äts schnitzeln dessutom med citron som pressas över  anrättningen, och även en sardell har  slunkit med. Mums! Nu stod kocken för lagandet denna gång, men bra med schnitzel tycker jag annars är att det är kul att laga  – många moment och utlopp för evetuella aggressioner i bankandet – och svårt att göra dåligt. Enda risken för totalt misslyckande som jag kan se är om en skulle totalbränna schnitzeln vid stekning, och det borde ju vara ganska så lätt att undvika, eller hur?

 

 

 Dela på Facebook (
Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=http://matochvanner.se/das-schnitzel/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/davickse/public_html/site/ny-mv/wp-content/themes/matochvanner/functions.php on line 257
)
  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Bollinger – på menyn

149 kr

Köp nu! Mattias Larsson bjuder på fantastiska Bollinger och matkombinationer som passar de flest tillfällen – allt från vardagsmat till gedigen nyårsmiddag.

Drömmen om Frankrike

149 kr 79 kr

Köp nu! Tiotusentals svenskar har förverkligat drömmen att skaffa sig ett hem i Frankrike. Här berättar 30 svenska familjer målande, uppriktigt och till vackra bilder. Så gjorde vi. Så blev det!