Den bruna maten

Blogginlägg  

BLOGG Kockfrun Mina bekanta på bokförlaget Galago, som jag älskar och vördar för deras serieutgivning, har tagit ett steg i en ny riktning och ger ut sin första kokbok. Det är den hysteriskt roliga bloggen Den bruna maten som fått inbunden form på detta vis.

Den bruna maten är vad som händer om man, med bloggarnas egna ord, tar ”två samlingar receptkort från 70-talet, en grupp orädda matlagningsamatörer och alla möjliga nyanser av brunt”. Med andra ord har ett gäng samlats för att laga och avnjuta rätter som Gurka på överraskningsvis, Riktig kalasaladåb och Kaffefläsk, för att sedan betygsätta och blogga om resultatet. Sjukt bra.

Bland rätterna återfinns även Bananer i skinkrock som råkar vara en av min pappas paradrätter. Nu har han gud ske pris inte lagat den på länge, länge, men när jag var liten stod då och då, vid festliga tillfällen, dessa bananer inlindade i skinka på menyn, under det snarlika namnet Bananer i frack. Oh joy.

Extra rolig blir Den bruna maten av att alla recept de använder är original från sjuttiotalet och där omkring. För att ge ännu några exempel återfinns Pannkakstårta med fiskfyllning på receptkort utgivna av Hemmets Journal, medan Banankotlett med salviasås är hämtad från Allt om  Mat anno 1971.

På relesepartyt på restaurang Landet på fredag utlovas provsmakning. Hoppas det blir gurkan, säger jag!

 Dela på Facebook ()
  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Bollinger – på menyn

149 kr

Köp nu! Mattias Larsson bjuder på fantastiska Bollinger och matkombinationer som passar de flest tillfällen – allt från vardagsmat till gedigen nyårsmiddag.

Drömmen om Frankrike

149 kr 79 kr

Köp nu! Tiotusentals svenskar har förverkligat drömmen att skaffa sig ett hem i Frankrike. Här berättar 30 svenska familjer målande, uppriktigt och till vackra bilder. Så gjorde vi. Så blev det!