Fotbollsmåndag

Blogginlägg  
2012-10-01_20.06.40

Allsvensk match med Djurgården betyder som bekant hamburgare i kockhemmet. Vi har haft lite problem med burgarna på sista tiden – glömt osten (cheddar), inte hittat rätt majonnäs (Hellmanns), missat stekgraden (medium rare) och det ena med det andra. Idag satt de nästan perfekt, så när som på såsen. Skralt utbud fick mig att välja Sweet Baby Ray’s Barbecue Sauce. Har spanat på den förut efterom jag gillar dess mycket ”all american”-look, men idag var första gången jag gjoprde slag i saken och köpte med den hem. Omdömet blir helt okej; god bbq-sås, men lite för söt och inte tillräckligt rökig för våra burgare. Baby Ray har ”The Saice is the Boss!” som slogan, men här i huset är det tveklöst Texas Longhorns Steak Sauce som är chefen, åtminstone när det vankas fotbollsburgare.

Tillbehören som jag nog räknat upp förut är förutom steak eller bbq sauce krispigt bacon, majonnäs, ketchup (Heinz), sallad, tomat, gurka och pommes frites. Salladsdressing på creme fraiche, vitvinsvinäger, olivolja och italiensk salladskrydda tar udden av fettchocken – couldn’t do burgers without it! 

Verkar dock gå sådär i matchen, tyvärr …

 Dela på Facebook ()
  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Bollinger – på menyn

149 kr

Köp nu! Mattias Larsson bjuder på fantastiska Bollinger och matkombinationer som passar de flest tillfällen – allt från vardagsmat till gedigen nyårsmiddag.

Drömmen om Frankrike

149 kr 79 kr

Köp nu! Tiotusentals svenskar har förverkligat drömmen att skaffa sig ett hem i Frankrike. Här berättar 30 svenska familjer målande, uppriktigt och till vackra bilder. Så gjorde vi. Så blev det!