Löjromsfestival på Riche

Okategoriserade  

Mellan den 20:e och 23:e september är det premiär för den färska löjrommen och det vill Restaurang Riche fira med en festival.
? Löjromsfestivalen är ett sätt för oss att få servera några av matregionen Norrlands finaste delikatesser och lyfta fram fantastiska svenska råvaror, säger Thomas Mortensen, köksmästare på Riche.

Festivalen varar i dagarna fyra och blir där med först att kunna servera den färska löjrommen, tack vare sitt samarbete med fiskaren Kent Karlsson. Under festivalen serverar Riche en meny proppfylld med årets första Kalixlöjrom fiskad i det rena bräckta vattnet i Haparandas skärgård. Rommen bearbetas för hand på traditionellt vis och anses vara en av världens främsta gourmetdelikatesser.

Med i köket står Jämtlänningarna Anders Lundberg och Håkan Thor. Håkan var under många år kökschef på Edsbacka krog och Anders är en av grundarna till Villa Tottebo i Åre och har en lång karriär som kock bakom sig.

De kommer tillsammans med Thomas Mortensen sätta en jämtländsk prägel på årets löjromsfestival och menyn består utav, förutom löjrom, utvalda jämtländska råvaror från fjällbete, kalla jämtländska sjöar och lokala gårdsmejerier.
– Det känns jättekul att vi kan kombinera Kalixlöjromspremiären med att Håkan och Anders kommer hit och tar med sig lite av den underbara matkultur som finns i Jämtland, säger Thomas Mortensen.

Några av de råvaror som kommer att användas under löjromsfestivalen är:
Öring och röding från kalla sjöar i Jämtland. Ostar från jämtländska gårdsmejerier. Ripa, Ren, Älg, Lamm från fjällbete, Hjortron och Lingon och såklart löjrom och löja från Kalix kust.

För bordsbokning, vänligen ring: 08-54503560 eller på www.Riche.se
För mer information om Riche vänligen kontakta:
Calle Carboni – 0739504768 / Calle.carboni@riche.se

 Dela på Facebook ()
  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Bollinger – på menyn

149 kr

Köp nu! Mattias Larsson bjuder på fantastiska Bollinger och matkombinationer som passar de flest tillfällen – allt från vardagsmat till gedigen nyårsmiddag.

Drömmen om Frankrike

149 kr 79 kr

Köp nu! Tiotusentals svenskar har förverkligat drömmen att skaffa sig ett hem i Frankrike. Här berättar 30 svenska familjer målande, uppriktigt och till vackra bilder. Så gjorde vi. Så blev det!