Mat & Vänner AB förvärvar Restaurangvärlden

Okategoriserade  
skarmavbild_2012-10-01_kl._13.57.52

I ambitionen att bli Sveriges ledande inspiratör inom mat fortsätter nu Mat & Vänner AB satsningen att även bli en stor aktör inom restaurang och storhushåll. Idag har avtal tecknats där man förvärvar varumärket Restaurangvärlden.

Restaurangvärlden är Sveriges ledande facktidning för den svenska restaurangbranschen. Varumärket Restaurangvärlden rymmer både en tidskrift, en sajt och ett antal event som Stora Måltidsdagen och Årets Werner.

Vi får en väldigt intressant portfölj som täcker hela den svenska restaurang- och storhushållsmarknaden. Koncepten kommer att komplettera varandra på ett sätt som blir tongivande i branschen, säger BG Nilensjö, VD på Mat & Vänner AB.

Mat & Vänner AB bildades för 12 månader sedan och är ett dotterbolag till Aller media med fokus på mat & trädgård. Satsningen mot just restaurang och storhushåll påbörjades med Magasin Måltid (Gastronomi och glädje i offentliga kök) och kompletteras alltså nu med Restaurangvärlden.
Första året har varit händelserikt för Mat & Vänner AB med två nya tidskrifter, Mat & Hälsa och Magasin Måltid samt en stor digital satsning i form av sajten recept.se. Mycket kraft har även lagts på breddningen mot B2B med kundtidningar, semikundtidningar och böcker.

För mer information: BG Nilensjö, bg.nilensjo@aller.se alt 070-226 99 95

Mat & Vänner AB är ett nybildat bolag inom Aller Media. I bolaget ingår magasin som Mat & Vänner, Baka, Elle Mat & Vin, Matmagasinet, Isabellas, Allers trädgård, Magasinet Skåne, nystartade Magasin Måltid och Mat & Hälsa. Vi brinner för att öka intresset kring mat, dryck och trädgård genom att erbjuda både kunskap och inspiration. Bolaget har även en omfattande bokutgivning samt produktion av kundtidningar och driver recept.se. För mer information, se matochvanner.com

 Dela på Facebook ()
  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Bollinger – på menyn

149 kr

Köp nu! Mattias Larsson bjuder på fantastiska Bollinger och matkombinationer som passar de flest tillfällen – allt från vardagsmat till gedigen nyårsmiddag.

Drömmen om Frankrike

149 kr 79 kr

Köp nu! Tiotusentals svenskar har förverkligat drömmen att skaffa sig ett hem i Frankrike. Här berättar 30 svenska familjer målande, uppriktigt och till vackra bilder. Så gjorde vi. Så blev det!