Pop-up restaurang i Gamla stan

Okategoriserade  

I den rådande kylan är det gott med en värmande soppa. På lördag öppnar en pop-up restaurang i Gamla stan som serverar soppa genom fönstret till en lägenhet.
– Tanken är att vem som helst ska kunna öppna restaurang ? var som helst. Idén kommer från Helsingfors då det öppnas flera pop-up restauranger under en dag, berättar Gina Theman, en av initiativtagarna.

De själva beskriver det som en gerillarörelse. En endagskarneval i förmån för en florerande restaurang- och matkultur. Tanken är att alla ska kunna öppna en restaurang för en dag och idén kommer från Helsigfors där man fyra gånger om året firar Restaurant-Day genom att öppna upp tillfälliga kök som serverar mat från hela världen.
Nu har rörelsen spridit sig till Sverige och på lördag är det dags för den första pop-up restaurangen att öppna.
– En av initiativtagarna bor i Gamla stan så vi kommer öppna upp hans fönster och servera soppa från det, säger Gina Theman.

Mellan 12 och 15 går det alltså att få rykande varm soppa med nybakat bröd för 40 kronor på Bollhusgränd 7 i Gamla stan.
– Det är en billig lunch, framför allt med tanke på läget. Vi gör ingen vinst på det här utan ser det som en rolig grej. Vi har alla varit med i Helsinfors och sett vilken fantastik dag det blir. Förhoppningsvis kan vi köra igen när det är lite varmare ute så fler vill haka på och öppna restaurang – då kan vi hålla till i en park och göra en större grej av det, säger Gina Theman.

Hemsida: www.restaurantday.org

 Dela på Facebook ()
  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Bollinger – på menyn

149 kr

Köp nu! Mattias Larsson bjuder på fantastiska Bollinger och matkombinationer som passar de flest tillfällen – allt från vardagsmat till gedigen nyårsmiddag.

Drömmen om Frankrike

149 kr 79 kr

Köp nu! Tiotusentals svenskar har förverkligat drömmen att skaffa sig ett hem i Frankrike. Här berättar 30 svenska familjer målande, uppriktigt och till vackra bilder. Så gjorde vi. Så blev det!