Pumpa

Okategoriserade  
ifokuspumpa

En av höstens största grödor i dubbel bemärkelse är väl pumpan. Förutom att pumpan är en mycket dekorativ grönsak så är den även användbar i köket för att slutligen hamna på tallriken. På senare år har pumpan kommit att förknippas med den för oss relativt nya högtiden halloween, då den skärs till skrämmande ljuslyktor som lyser upp i höstmörkret. Var det inte också i en saga en pumpa förvandlades till en vacker hästvagn för transport till balen på slottet?

Det finns mängder av olika sorters pumpor och många används bara som ren dekoration. Flera av sorterna är dessutom både dekorativa och goda när de förädlats vidare. Kom också ihåg att pumpans stora kärnor är väldigt goda att rosta och äta som snacks, att ha på sallader eller att lägga i och på brödet.

Den vanligaste rätten av pumpa är förmodligen pumpasoppa, ett enkelt sätt att ta vara på pumpan och få ut mycket av den. Pumpapajen ska inte glömmas bort i sammanhanget, också den väldigt omtyckt och populär. Eller varför inte sylta den och lägga in den för framtida behov? Man behöver dock inte krångla till det; en snygg skiva, som grillas eller smörsteks och kryddas upp med salt, peppar och några örter blir ett gott tillbehör till höstens rätter.

 Dela på Facebook ()
  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Bollinger – på menyn

149 kr

Köp nu! Mattias Larsson bjuder på fantastiska Bollinger och matkombinationer som passar de flest tillfällen – allt från vardagsmat till gedigen nyårsmiddag.

Drömmen om Frankrike

149 kr 79 kr

Köp nu! Tiotusentals svenskar har förverkligat drömmen att skaffa sig ett hem i Frankrike. Här berättar 30 svenska familjer målande, uppriktigt och till vackra bilder. Så gjorde vi. Så blev det!