1 baguette
Alcachofas con alioli de trufa - Kronärtskocka med tryffelaioli
10 kronärtskockshjärtan
1 dl rucola, hackad
2 äggulor
4 dl rapsolja
1 tsk vitvins vinäger
1 tsk senap
1 droppe tryffelolja
Salt och svartpeppar
Jamón de Serrano con champiñones - Serranoskinka med champinjoner
5 skivor Serranoskinka
10 champinjoner
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
3 msk smör, rumstempererat
Skär baguetten i 1 cm tjocka bitar (30 stycken). Ta fram en ugnsplåt och smörj den med olivolja; lägg sedan på skivorna och ringla olivolja över. Rosta dem i ugnen på 200° tills de är gyllenbruna. Ta ut och garnera med tillbehören.
Alcachofas con alioli de trufa - Kronärtskocka med tryffelaioli
Dela kronärtskockan och blanda upp den med rucolasalladen. Blanda äggulorna, vinägern, senapen och tryffeloljan. Vispa sedan ihop äggblandningen och tillsätt rapsoljan droppvis. Vispa ihop till en aioli och smaksätt med salt och peppar. Lägg kronärtskockan på baguetterna och ringla sedan aiolin över.
Jamón de Serrano con champiñones - Serranoskinka med champinjoner
Dela skinkan på hälften och lägg på baguetterna. Ta bort roten från champinjonerna och stek dem hela i olivoljan. Riv vitlöken och blanda med smöret, salta och peppra. Stek sedan champinjonerna på båda sidorna, tillsätt smöret mot slutet. Garnera slutligen skinkan med champinjonerna och ringla lite av smöret över.