Anklevercrème med kaffepärlor

Ingredienser

Antal portioner: 6
  • Anklevercrème
  • 150 g anklever
  • 50 g grädde
  • 1 1/2 msk madeira
  • Kaffepärlor
  • 1 dl starkt kaffe
  • 1 tsk molassesocker
  • 1 1/2 g algin
  • 7 g calcic
  • Mandlar
  • 1/2 dl pistaschmandlar
  • 1 msk socker
  • Svartpepparpapper
  • 2 potatisar, mjöliga
  • salt
  • svartpeppar, malen

Tillagning

Anklevercrème: Bryn anklevern på båda sidorna i ett hett stekjärn, slå på grädden och madeiran. Ge det ett snabbt uppkok, mixa och passera genom finmaskig sil. Ställ det i kylen över natten.

Kaffepärlor: Lös sockret i kaffet, vispa i alginet, låt stå i kyl. Lös 7 g calcic i kallt stilla mineralvatten (algin och calcic går att köpa över nätet) före servering, droppa små pärlor av kaffeblandningen i calcicbadet, låt ligga i 1 minut. Ta sedan upp och lägg dem i kallt kaffe, ta upp, låt rinna av och servera genast.

Sockerrostad pistasch: Rosta mandlarna i en torr panna. Strö över socker och låt detta karamellisera, plocka upp mandlarna och låt svalna.

Svartpepparpapper: Koka potatisarna i lite vatten; när de faller sönder, mixa till slät massa och smaka av med salt och rikligt med malen svartpeppar. Bred ut ett tunt lager på en silipatmatta och torka på 90° tills det blivit som papper.

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!