Chokladpudding med vit chokladglass

Ingredienser

Antal portioner:
  • Chokladpudding

  • 1 dl mjölk
  • 20 g muscovadosocker
  • 20 g mörk choklad
  • 15 g kakao
  • 10 g socker
  • 1 blad gelatin, blötlagt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Vit chokladglass

  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 50 g vit choklad
  • 2 msk honung
  • 30 g socker
  • Espressoaspic

  • 1 dubbel espresso (6 cl)
  • 10 g vatten
  • 10 g socker
  • 3 cl Borghetti kaffelikör
  • 1 gelatinblad, blötlagt
  • Mandelbröd

  • 100 g mandelmassa
  • 40 g socker
  • 30 g äggvita
  • Stekt äpple

  • 1 äpple, gärna från Kivik
  • 1 msk smör
  • 1 msk socker
  • 1 tsk kanel

Tillagning

Chokladpudding: Hetta upp alltsammans och gjut i formar, ställ i frysen. Tips: Använd små engångsglas som man kan klippa upp i kanten när puddingen är frusen, låt den sedan tina i kylen.

Vit chokladglass: Koka upp alla ingredienser, mixa dem och kyl. Kör i glassmaskin. Tips: Köp annars färdig glass, det funkar också.

Espressoaspic: Koka upp alla ingredienser och gjut blandningen i en liten form. Låt stelna och skär i kuber.

Mandelbröd: Blanda ingredienserna till en smet och baka i ”limpor” på 180° i 15 minuter. Skär i bitar innan de svalnat helt.
  
Stekt äpple: Skala och kärna ur äpplet. Klyfta det och stek i lite smör, krydda med socker och kanel. På bilden är det inrullat i feuille de bric.

Relaterat innehåll

Choklad- och rosmarinkaka

Choklad- och rosmarinkaka

Sätt ugnen på 200°. Rosta nötterna i ugnen i cirka 10 minuter. Gnugga av skalen i en torr handduk och grovhacka nötterna. Sänk värmen till 175°. Smält...

Chokladbräck med karamellkross

Chokladbräck med karamellkross

Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Häll den på ett smörpapper och bred ut den så att den är cirka 3 mm tjock. Krossa karamellerna i mortel...

Chokladfondue

Chokladfondue

Bryt chokladen i mindre bitar och lägg dem i fondueskålen. Tänd ljuset och låt chokladen smälta, det tar cirka 20 minuter. Vispa i smör, grädde och ro...

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!