Dinkelbröd

Ingredienser

Antal portioner:
  • 420 g dinkelmjöl
  • 250 g vatten (2,5 dl)
  • 260 g levain
  • 330 g vetesurdeg
  • 16 g salt
  • 40 g linfrö
  • 200 g solrosfrön, rostade
  • 4 limpor

Tillagning

Blanda mjöl, vatten, levain och surdeg på låg hastighet i cirka 10 minuter. Tillsätt salt och blanda ytterligare 3 minuter. Blanda i linfrö och solrosfrö och knåda 2 minuter till.
Väg upp bitar om 750 g. Forma till limpor och jäs.

Sätt in i 250° varm ugn. Spruta med blomspruta in i ugnen. Efter 5 minuter, sänk temperaturen till 200°. Baka i cirka 40?45 minuter.

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!