Eldad fjällröding med zuccini

Ingredienser

Antal portioner:
  • En fjällrödingfilé á 130-150 gram
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl salt
  • gasolbrännare
  • ½ grön zuccini, delad på längden
  • 4 gröna sparrisar
  • 2 msk gräsig olivolja
  • Emulsion av grön ängssyra

  • 1 dl plockad grön ängssyra
  • 1,5 dl druvkärnsolja
  • 1 äggula
  • ½ msk dijonsenap
  • ½ citron , pressad

Tillagning

Blanda sockret med saltet väl, putsa fisken och klappa in salt och sockerblandningen ordentligt. Låt stå i kylen i cirka 20 minuter. Skölj av fisken med kallt vatten, klappa torr med hushållspapper.

Skiva zuccinin och sparrisen tunt med mandolin eller sparrisskalare, i långa remsor. Marinera med lite olivolja , citronjuice salt och peppar strax innan servering.

Mixa ängsyra bladen med druvkärnsolja i kannmixer i cirka 2 minuter, sila genom finmaskig sil och låt svalna något. Vispa upp äggulan med dijonsenapen, ”droppa” i ängsyreoljan under ständig omrörning tills dess du bildat en fin majonnäs, smaka av med citronjuice och salt.

Pensla fisken med olivolja, salta försiktigt och mal lite vitpeppar över den. Grilla den med gasolbrännare i ca 30 sekunder på vardera sida och låt svalna. Skär i lämpliga bitar med vass kniv, servera med nymarinerade grönsaker, emulsionen av ängssyra och gärna örter och nyhyvlad rädisa.

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!