Färska vårrullar med dip

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • 12 rispapper
  • 400 g Salmalax
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1/4 huvud isbergssallad
  • 1/2 papaya
  • 50 g vaxbönor
  • 1 litet knippe koriander
  • röd chilifrukt efter smak
  • Dip 1

  • 1/2 dl hoisinsås
  • 3 msk fisksås
  • 1/4 dl ostronsås
  • sesamfrön, rostade
  • Dip 2

  • 50 g råsocker
  • 1 dl hett vatten
  • 4 vitlöksklyftor
  • chilifrukt efter smak
  • 2 tsk risvinäger
  • 1 lime, saften
  • 1/2 dl vietnamesisk fisksås

Tillagning

Blanchera vaxbönorna. Skär laxen i strimlor. Strimla isbergssalladen och papayan. Finhacka chilin. Fukta rispapperet lätt med fuktat papper. Lägg lax, isbergssallad, papaya och vaxbönor snyggt i mitten av rispapperet. Fördela ingefäran över, strö över önskad mängd chili och avsluta med koriander.

Dip 1: Blanda de tre såserna. Strö över de rostade sesamfröna.

Dip 2: Rör ut sockret i det varma vattnet. Tillsätt de övriga ingredienserna.

Servering: Servera rullarna genast tillsammans med de två dipsåserna.

Grönlistat alternativ: MSC- eller Kravmärkt lax

Vinförslag: 96423 2007 Ninth Island Riesling, Tasmanien, Australien

Relaterat innehåll

_Q0W3438

Primörer att dippa

Ansa primörerna och sjud dem i lättsaltat vatten eller ånga dem i ugn. Det är viktigt att alla grönsaker är al dente när de serveras. Sesamdip: Rosta ...

_L7Y6395

Jordärtskockscrème serverad med rökt renstek och vårrulle

Jordärtskockscrème: Fräs löken och jordärtskockan i smör tills löken blir glansig. Tillsätt grädde, buljong och 1 dl vatten. Koka tills allt är mjukt ...

...

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!