Fikonbröd

Ingredienser

Antal portioner:
  • Dag 1
  • 125 g vatten
  • 65 g grahamsmjöl
  • Dag 2
  • 125 g vatten
  • 90 g pâte à fermeté (se recept på sidan xx)
  • 250 g vetemjöl med hög proteinhalt
  • 60 g fint rågmjöl
  • 100 g rågsurdeg
  • 25 g honung
  • 15 g smör
  • 10 g salt
  • 125 g torkade fikon, hackade

Tillagning

Dag 1: Koka upp vattnet och slå det över grahamsmjölet. Lägg handduk över och låt stå över natten.

Dag 2: Blanda det skållade grahamsmjölet med övriga ingredienser förutom fikonen och arbeta degen i 15 minuter. Tillsätt fikonen i slutet av bearbetningen. Degen ska vara vek (lös). Låt degen ligga och vila i 30 minuter. Forma degen till en spole. Lägg degen på en mjölat fat och låt långjäsa i kyl över natten. Värm ugnen till 250° med en plåt i. Vänd upp brödet på den varma plåten. Ställ in i ugnen och sänk värmen till 200°. Baka brödet cirka 30 minuter.

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!