Fiskgryta med havskatt och hjärtmusslor

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • 400 g havskatt
  • 200 g laxfilé
  • 12 hjärtmusslor
  • 6 potatisar
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl bondbönor, skalade
  • 1 dl dill, finhackad
  • salt och svartpeppar

Tillagning

Skär havskatten och laxen i grova bitar. Skrubba och skölj musslorna. Skala och skär potatisarna och schalottenlökarna i grova bitar. Finhacka vitlöken. Smält smöret och fräs schalotten- och vitlök utan att det tar färg. Tillsätt potatisen, slå på vatten så att det precis täcker och tillsätt sedan det vita vinet. Låt sjuda 10 minuter.

Tillsätt havskatt, lax, hjärtmusslor och bondbönor. Sjud ytterligare 3?5 minuter, tills musslorna öppnat sig. Smaka av med salt och svartpeppar. Strö över dillen före servering.

Relaterat innehåll

Chilmarinerad-havskräfta

Chilimarinerad havskatt med grapefruktsallad

Dela havskatten i 4 portionsbitar och lägg dessa i chilimarinaden. Halvera potatisarna och förbaka dem i ugnen tills de är nästan helt färdiga, cirka ...

_L7Y1676

Grillad havskatt med ugnsrostade jordärtskockor och rödvinssås

Rostade jordärtskockor: Sprid ut det grova saltet i en långpanna. Lägg jordärtskockorna på saltet och rosta i ugnen vid 200° i 40 minuter. Skala jordä...

havskatti-pepparrot038

Havskatt i pepparrotsmarinad med grillad fänkål i citronett

Riv citronskalet och pressa ur saften. Blanda med de övriga ingredienserna. Stycka havskatten i portionsbitar och marinera i pepparrotsmarinaden. Gril...

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!