Grillad Golliatmusseron

Ingredienser

Antal portioner: 1
  • 1 perfekt Goliatmusseronm rumstempererad
  • lite gott smör på en pensel
  • bra salt
  • ett par teskedar juice från svamp
  • havre som du inokulerade med Apergillus Oryzae förra året för att få fram ett syrligt sojasåsliknande tillbehör till det här årets svampsäsong

Tillagning

Tänd din grillkol med eltändare, vänta på den rätta glöden. Under tiden som grillen värms, skala svampen med en liten skalkniv genom att pilla loss flikar och dra av det bruna ytterhöljet. Pensla svampen mycket tunt runt om med smör. Förställ dig att svampen är en köttbit, lägg den på grillen och stek som den köttbit du föreställer dig att den är Medium rare. Pensla med lite nytt smör, tranchera på längden, salta lätt, servera omedelbart med den fermenterade juicen.

Receptförfattare:
  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!