Grön tomat- och äppelmarmelad

Ingredienser

Antal portioner: 2-3 burkar
  • 500 g gröna tomater
  • 500 g syrliga äpplen
  • 1 dl vatten
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 bit färsk, skalad ingefära på 2x2 cm
  • 1 kg syltsocker

Tillagning

Skålla, skala och tärna tomaterna. Skala, kärna ur och riv äpplena. Lägg allt i en kastrull. Tillsätt vatten, pressad citronsaft och ingefära; låt koka utan lock i 10 minuter. Tillsätt syltsocker och låt koka ordentligt i ytterligare några minuter. Skumma. Fyll upp marmeladen i väl rengjorda och varma burkar (med en ingefärsbit i varje burk). Förslut och förvara svalt.

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!