Hallon- och rabarbersoppa med vit chokladsorbet

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • 250 g rabarber
  • 150 g hallon
  • 3 dl vatten
  • 1 dl socker
  • Koka rabarber och hallon med vatten och socker. Mixa, sila och kyl.
  • Sorbet
  • 1 gelatinblad
  • 75 g socker
  • 2 1/2 dl Ramlösa
  • 50 g apelsinhonung
  • 150 g vit choklad
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 3 cl Cointreaulikör

Tillagning

Koka socker, honung och Ramlösa till en lag. Smält gelatinbladet. Hacka chokladen, häll över sockerlagen och rör tills chokladen lösts upp. Passera och tillsätt mjölk och likör. Vispa ihop och kör i glassmaskin i cirka 30 minuter, frys sedan.
Garnera med färska bär och servera.

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!