Halstrad piggvar med citronpotatisblanquette

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • 4 portionsbitar piggvar
  • salt och vitpeppar
  • Citronpotatisblanquette
  • 8 potatisar, skalade
  • 75 g smör
  • 1/2 dl grädde
  • 1/2 dl mjölk
  • skal av 1/2 citron
  • salt och vitpeppar
  • Ansjovisskum
  • 4 dl vitvinssås
  • 2 ansjovisfiléer
  • 2 msk skuren gräslök

Tillagning

Stek piggvaren i smör. Smaka av med salt och peppar.

Citronpotatisblanquette:
Koka potatisen. Värm smör, mjölk och grädde. Pressa potatisen och gör en lös och luftig puré. Smaksätt med salt, vitpeppar och rivet citronskal.

Ansjovisskum:
Mixa i ansjovis och gräslök i vitvinssåsen. Smaka av med salt och vitpeppar. Skumma upp med stavmixer vid serveringen. Servera med dillslungade morötter.

Recept: Friiberghs Herrgård

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!