Hasselnötssandwich med hallondrink

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • Hallondrink
  • 200 g hallon
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl vitt vin
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk citronsaft
  • 1/4 vaniljstång
  • Hasselnötsglass
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g socker
  • lite vatten
  • 500 g mjölk
  • 500 g grädde
  • 1 vaniljstång
  • 50 g glykos
  • 120 g äggula
  • 125 g socker
  • 1 gelatinblad
  • Chokladanslag
  • 50 g sockerlag (koka upp 35 g socker med 1/4 dl vatten)
  • 4 äggulor
  • 35 g socker
  • 2 äggvitor
  • 25 g socker
  • 40 g mjöl
  • 25 g kakao

Tillagning

Lägg alla ingredienser till hallondrinken i en kastrull. Koka i 5 minuter. Sila genom silduk och kyl till serveringen.

Hasselnötsglass:
Rosta hasselnötterna och skala dem. Koka upp socker och vatten. Lägg i nötterna. Rör ibland. Koka tills det blir en karamell. Slå upp nötterna på bleck, låt svalna och mixa dem.
Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och glykos. Vispa ägg och socker. Slå mjölkblandningen över äggen. Värm till 85°, sila och låt svalna. Frys i glassmaskin.
Blanda de mixade hasselnötterna med glassen (du kan själv bestämma hur mycket nötter du vill blanda i).

Chokladanslag:
Vispa sockerlag, äggulor och socker poröst. Vispa äggvitor och socker till maräng. Vänd ner marängen i äggsmeten. Sikta i mjöl och kakao. Bred ut smeten på smort bakplåtspapper. Baka av vid 200° i 4?5 minuter. Skär till anslaget. Lägg i en bit av anslaget i botten på en form. Bred på glass. Lägg på ytterligare en anslagsbit. Frys och skär i portionsbitar till serveringen.

Recept: Friibergs Herrgård

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!