Havskräfta, benmärg och nypon

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • nyponjuice
  • 1 kg vilda nypon
  • 500 g vatten
  • 15 g sockerlag, 50%
  • 3 g xanthangummi, naturlig stärkelse
  • havskräftor

Tillagning

Nyponjuice: Rensa och skölj nyponen. Koka upp nyponen tillsammans med vattnet. Sila genom finmaskig sil. Mixa ihop med sockerlag och stärkelse.

Servera nyponjuicen tillsammans med havskräftor och benmärg.

Vinförslag från Trio: 2008 Mélodie de Carignan Blanc, Sylvain Boutée, Vin de Pays de Gard, Frankrike. Biodynamiskt odlat. Ett vin det görs cirka 850 flaskor av, alltså liten produktion. Jäst och lagrad på fat, har legat cirka 10 månader med jästfällning. Otroligt elegant mineralitet och syra, diskret fin fatton i bakgrunden.

Utvalda viner från Winefinder.se som passar detta recept

Catena Uxmal Seleccion Chardonnay 2012
Högst betyg för pengarna

Doften är ung och exotisk, med äpplen, mineraler och lite lakrits, väldigt chamerande chardonnaykarktär. Smaken är ung, balanserad, fruktig och äpplig med inslag av lakritsrot, mineraler och fin elegant eftersmak. Sammklang med doft och smak bjuder på ett läckert vin.

Chateau Henri Bonnaud Terre Promise Rose Sainte Victoire 2014
Populärast

Doften är elegant och fruktig med inslag av röda vinbär och mandel. Smaken är torr med balanserad syra, mycket eleganta drag av mogna röda bär. Lång, elegant, fruktdriven och läckert kryddig eftersmak.

Herdade do Esporao Reserva 2014
Nytt i butiken

Doften är härligt ung och komplext med inslag av blommor, mandarin, vita vinbär, fat, apelsin och tropisk frukt i en härlig mixad doftbild. Smaken är ung och pigg med fin fräsh syra som håller uppe blommingheten tillsamman med solmogna vita vinbär, tropisk frukt, lite fatkaraktär inflätad tillsammans med mineraler i eftersmaken

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!