Hela inlagda rödbetor

Ingredienser

Antal portioner:
  • 2 kg späda rödbetor
  • Ättikslag
  • 2 1/2 dl ättika, 24%
  • 7 1/2 dl vatten
  • 800 g socker (ca 9 dl)
  • 1+1 tsk hela kryddnejlikor
  • 1 bit hel ingefära
  • 1 tsk vitpeppar

Tillagning

Borsta och skölj rödbetorna väl. Skär av bladen, men inte skaft och rotspets. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten 15 minuter, eller tills de knappt är mjuka. Spola dem med kallt vatten. Dra av skalet.

Ättikslag: Bind in alla kryddor utom 1 tsk kryddnejlika i gas- eller linneväv. Koka upp alla ingredienser till lagen med kryddpåsen. Lägg ner rödbetorna i lagen och koka i 10?15 minuter, eller tills de mjuknat. Ta upp rödbetorna, lägg dem i glasburkar. Koka ihop lagen cirka 10 minuter. Häll den het över rödbetorna (med kryddpåsen).

Sätt på täta lock. Låt stå 3 dygn. Häll av lagen och koka den 10 minuter (med kryddpåsen), låt lagen kallna. Ta upp kryddpåsen. Häll den kalla lagen över rödbetorna. Strö över nejlikorna. Sätt på täta lock. Förvara svalt.

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!