Hjortrostbiff med pepparrotscrème

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • 200 g hjortrostbiff
  • 2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk havssalt
  • smör
  • Pepparrotscrème

  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 tsk pepparrot, färskriven
  • salt och vitpeppar

Tillagning

Gnid in hjortrostbiffen med svartpeppar och havssalt. Bryn i smör. Stek färdig i ugn vid 80° tills innertemperaturen visar 52°.

Pepparrotscrème: Blanda crème fraichen med pepparroten och smaka av med salt och vitpeppar. Skär upp hjortrostbiffen tunt och ringla över pepparrotscrèmen.

Öl: 11662 Anchor Summer Beer USA

Utvalda viner från Winefinder.se som passar detta recept

Catena Uxmal Seleccion Chardonnay 2012
Högst betyg för pengarna

Doften är ung och exotisk, med äpplen, mineraler och lite lakrits, väldigt chamerande chardonnaykarktär. Smaken är ung, balanserad, fruktig och äpplig med inslag av lakritsrot, mineraler och fin elegant eftersmak. Sammklang med doft och smak bjuder på ett läckert vin.

Weinlaubenhof Kracher Pinot Gris 2014
Populärast

Doften är fet, mättad och komplex med inslag av grapefrukt, lime, vått ylle, mineraler och lite stensöta. Smaken är torr, frisk, fräsch och sammansatt och fyllig. Här finns inslag av citrus, äpplen, päron, tropiska frukter, grapefrukt, lime, ananas och vita blommor. Ett utsökt vin för pengarna.

Herdade do Esporao Reserva 2014
Nytt i butiken

Doften är härligt ung och komplext med inslag av blommor, mandarin, vita vinbär, fat, apelsin och tropisk frukt i en härlig mixad doftbild. Smaken är ung och pigg med fin fräsh syra som håller uppe blommingheten tillsamman med solmogna vita vinbär, tropisk frukt, lite fatkaraktär inflätad tillsammans med mineraler i eftersmaken

Relaterat innehåll

kalvrostbiff

Kalvrostbiff med sardeller och tryffelcrème

Bind upp kalvköttet, salta och peppra. Bryn på köttet i stekpanna, låt gå färdigt i 125° varm ugn till 52° i kärntemperatur, ställ att vila. Torka sam...

lammrostbiff

Lammrostbiff med färskpotatis och ramslök i brynt smöremulsion

Ört och vitlöksmarinerad rostbiff på lamm med färskpotatis och ramslök i bryn smöremulsion....

friibergh017

Hjortytterfilé med kantarellcannelloni och persiljesmör

Bryn filén i smör, salta och peppra. Stek klart i ugnen vid 110° tills kärntemperaturen är 56°. Kantarellcannelloni: Fräs lök och svamp. Krydda med sa...

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!