Hjortrostbiff med pepparrotscrème

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • 200 g hjortrostbiff
  • 2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk havssalt
  • smör
  • Pepparrotscrème

  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 tsk pepparrot, färskriven
  • salt och vitpeppar

Tillagning

Gnid in hjortrostbiffen med svartpeppar och havssalt. Bryn i smör. Stek färdig i ugn vid 80° tills innertemperaturen visar 52°.

Pepparrotscrème: Blanda crème fraichen med pepparroten och smaka av med salt och vitpeppar. Skär upp hjortrostbiffen tunt och ringla över pepparrotscrèmen.

Öl: 11662 Anchor Summer Beer USA

Relaterat innehåll

kalvrostbiff

Kalvrostbiff med sardeller och tryffelcrème

Bind upp kalvköttet, salta och peppra. Bryn på köttet i stekpanna, låt gå färdigt i 125° varm ugn till 52° i kärntemperatur, ställ att vila. Torka sam...

lammrostbiff

Lammrostbiff med färskpotatis och ramslök i brynt smöremulsion

Ört och vitlöksmarinerad rostbiff på lamm med färskpotatis och ramslök i bryn smöremulsion....

friibergh017

Hjortytterfilé med kantarellcannelloni och persiljesmör

Bryn filén i smör, salta och peppra. Stek klart i ugnen vid 110° tills kärntemperaturen är 56°. Kantarellcannelloni: Fräs lök och svamp. Krydda med sa...

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!