Kantareller med fikonvinägrett och smulad chèvre

Ingredienser

Antal portioner:
  • Fikonvinägrett
  • 1 msk fikonmarmelad
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk olivolja
  • salt
  • 300 g kantareller
  • 1/2 gul lök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 4 skivor toastbröd
  • 100 g chèvre
  • olivolja
  • smör
  • salt

Tillagning

Fikonvinägrett: Blanda samtliga ingredienser till vinägretten och smaka av med salt.

Rensa kantarellerna, hacka lök och vitlök. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek kantarellerna i olivolja i cirka 2 minuter. Tillsätt sedan smör, lök och vitlök och stek dem ytterligare 3 minuter. Smaka av med salt och rosta brödet.

Servering: Servera kantarellerna på toastbrödet och smula över chèvren. Ringla fikonvinägretten runt om.

Kommentar: Att servera kantareller före kräftorna är ganska vanligt, men här kommer lite nya, snygga smaker in och gör det mer spännande.

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!