Kronärtskockor med vispat gräslökssmör

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • 4 kronärtskockor
  • 1 citron
  • 2 tsk salt/l vatten
  • Vispat gräslökssmör
  • 150 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 knippe gräslök
  • 2 msk citronsaft
  • salt och svartpeppar
  • 2 citroner
  • flingsalt

Tillagning

Vrid stjälken av kronärtskockorna; när man river följer de grova trådarna med. Skär citronen i skivor och lägg där stjälken suttit, bind fast med hjälp av bindgarn. Lägg skockorna i en stor kastrull och mät upp vatten tills de täcks. Mät mängden salt mot vattenmängden och koka skockorna i 40?50 minuter.

Vispat gräslökssmör: Låt smöret bli rumstempererat. Vispa smöret vitt och fluffigt med olivoljan. Vänd ner gräslöken och smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar. Fördela i fyra små skålar.

Ta bort bindgarnet från kronärtskockorna. Klyfta citronerna. Lägg kronärtskockan på tallrik med citroner och servera med smöret och extra salt vid sidan om.

Vinförslag: 12105 Hubert Beck Tokay Pinot Gris Réserve du Chevalier, Frankrike

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!