Kyckling- och olivpaj

Ingredienser

Antal portioner: 1 pajform, 24 cm i diameter
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 1/2 msk vatten
  • 500 g kycklingkött, tillagat och strimlat
  • 1/2 purjolök, strimlad
  • 1 dl majskorn
  • 20 svarta oliver, urkärnade
  • 2 dl gräddmjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk chilipulver
  • salt och vitpeppar

Tillagning

Blanda pajdegen och låt den vila 1 timme i kyl. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter. Fördela kycklingköttet, purjolöken, majskornen och oliverna i pajskalet. Vispa ihop gräddmjölk, ägg och kryddor. Slå äggstanningen över kycklingen och grädda pajen i 200° i cirka 30 minuter. Servera med tomatsallad.

Utvalda viner från Winefinder.se som passar detta recept

Catena Uxmal Seleccion Chardonnay 2012
Högst betyg för pengarna

Doften är ung och exotisk, med äpplen, mineraler och lite lakrits, väldigt chamerande chardonnaykarktär. Smaken är ung, balanserad, fruktig och äpplig med inslag av lakritsrot, mineraler och fin elegant eftersmak. Sammklang med doft och smak bjuder på ett läckert vin.

Weinlaubenhof Kracher Pinot Gris 2014
Populärast

Doften är fet, mättad och komplex med inslag av grapefrukt, lime, vått ylle, mineraler och lite stensöta. Smaken är torr, frisk, fräsch och sammansatt och fyllig. Här finns inslag av citrus, äpplen, päron, tropiska frukter, grapefrukt, lime, ananas och vita blommor. Ett utsökt vin för pengarna.

Herdade do Esporao Reserva 2014
Nytt i butiken

Doften är härligt ung och komplext med inslag av blommor, mandarin, vita vinbär, fat, apelsin och tropisk frukt i en härlig mixad doftbild. Smaken är ung och pigg med fin fräsh syra som håller uppe blommingheten tillsamman med solmogna vita vinbär, tropisk frukt, lite fatkaraktär inflätad tillsammans med mineraler i eftersmaken

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!