Kyckling- och olivpaj

Ingredienser

Antal portioner: 1 pajform, 24 cm i diameter
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 1/2 msk vatten
  • 500 g kycklingkött, tillagat och strimlat
  • 1/2 purjolök, strimlad
  • 1 dl majskorn
  • 20 svarta oliver, urkärnade
  • 2 dl gräddmjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk chilipulver
  • salt och vitpeppar

Tillagning

Blanda pajdegen och låt den vila 1 timme i kyl. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter. Fördela kycklingköttet, purjolöken, majskornen och oliverna i pajskalet. Vispa ihop gräddmjölk, ägg och kryddor. Slå äggstanningen över kycklingen och grädda pajen i 200° i cirka 30 minuter. Servera med tomatsallad.

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!