Lax- och scampiburgare med lime- och chiliaioli

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • 500 g laxfilé
  • 8 scampi
  • 2 sticklökar
  • 1 msk ingefära, finriven
  • 1/4 gul paprika
  • 1/4 röd paprika
  • 1/2?1 dl koriander
  • 1?2 chilifrukter, beroende på styrka
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 tsk gurkmeja
  • cayennepeppar, efter smak
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar, grovmalen
  • Lime- och chiliaioli

  • 2 dl majonnäs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 chilifrukt
  • 1 lime, skal och saft
  • salt och vitpeppar

Tillagning

Hacka sticklök, paprika och koriander fint, krama ur vätskan från grönsakerna. Skär laxen i bitar och hacka den grovt i en mixer, kör stötvis. Blanda i grönsakerna och kryddorna. Hacka scampin och tillsätt den, smaka av.

Lime- och chiliaioli: Pressa vitlöken ner i majonnäsen, finhacka chilin och tillsätt den. Smaka av aiolin med limesaft, limeskal, salt och peppar. Låt stå och dra 1 timme före servering.

Servera tillsammans med till exempel en sallad eller i bröd som en burgare.

Relaterat innehåll

...

laxpotatis

Lax- och potatispaj

Blanda pajdegen och låt den vila 1 timme i kyl. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10...

hamburgerbröd

Hamburgerbröd

Blanda ihop allt och arbeta degen i cirka 5 minuter; degen ska ha en innertemperatur på 24°. Låt degen vila i oljad plastlåda eller bunke i 1 timme. D...

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!