Laxmedaljonger med Kvibille ädelostdressing

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • 400 g laxfilé
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 gul lök
  • 2 vitpepparkorn
  • Kvibille ädelostdressing
  • 50 g Kvibille Ädel
  • 1 dl crème fraiche
  • lite citronsaft
  • ett par droppar Worcestershiresauce
  • salt och vitpeppar
  • Pepparkaksbakade äpplen
  • 2 äpplen
  • 50 g pepparkakor
  • 1 msk smör
  • sallad
  • körsbärstomater

Tillagning

Laxmedaljonger
Dela laxfilén i 8 längder om 50 g styck i cirka 2×2 cm-längder, rulla ihop dem och lägg i en ugnsfast form. Bäst blir det om längderna rullas i en ugnsfast form med en bottenyta på cirka 6 cm i diameter, till exempel muffinsformar i teflon, och bakas av däri.
Skär löken i strimlor. Slå över vatten, vitvinsvinäger, lök och vitpepparkorn. Ugnsbaka på 150° i 10 minuter. Låt svalna.

Kvibille ädelostdressing: Mixa ädelost och crème fraiche till en slät dressing. Smaka av med salt, vitpeppar, citronsaft och Worcestershiresauce (var försiktig med såsen då den är väldigt skarp i smaken). Tillsätt vatten för att få önskad konsistens.

Pepparkaksbakade äpplen: Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tärningar och lägg i en ugnsfast form. Smula och strö över pepparkakorna. Klicka över smöret och baka i ugn vid 150° i 20 minuter. Rör ett par gånger under tillagningen.

Servering: Lägg upp laxmedaljongerna samt de pepparkaksbakade äpplena och sallad. Ringla över ädelostdressingen och dekorera med körsbärstomater.

Öl: 71285 Göta Kanal Brygd

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!