Lingonpäron

Ingredienser

Antal portioner:
  • 2 kg päron
  • 1 1/2 kg lingon
  • 1 1/2 l vatten
  • 1 vaniljstång
  • 9 dl strösocker

Tillagning

Välj helst päron som är små och fasta. Rensa lingonen och koka dem med vattnet tills bären avgett sin saft. Låt bärmassan rinna genom silduk. Häll saften i grytan. Tillsätt socker och vaniljstången och koka sakta under omrörning tills sockret smält. Skumma noga. Skala päronen och skrapa stjälkarna noga.

Skär ett kryss i den nedre tjocka delen och lägg i päronen ett och ett i lingonsaften. Sjud tills de är mjuka. Ta upp dem efterhand och lägg dem i rena burkar. Koka ihop lagen något, skumma och häll den över päronen. Det är viktigt att saften täcker päronen. Sätt på lock och förvara kallt.

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!