Löjrom och crème fraiche på rösti

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • 150 g potatis
  • salt och vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 1/2 msk rapsolja
  • 100 g löjrom
  • 1/2 dl crème fraiche

Tillagning

Skala och riv potatisen, blanda den med salt och vitpeppar. Hetta upp smör och rapsolja. Forma potatisen till 4 plättar och stek dem frasiga. Bred ut crème fraiche på röstin. Forma löjrommen till ägg och lägg på röstin. Dekorera med dill eller gräslök.

Vin: 99466 Juillet-Lallement Special Club 1996 Champagne Frankrike

Utvalda viner från Winefinder.se som passar detta recept

Plaimont Domaine les Escasses 2014
Högst betyg för pengarna

Plaimont är ett av de främsta kooperativen i Frankrike. Les Escasses är det perfekta husvinet med sin friska och fräscha stil. Det görs på colombard, ugni blanc och sauvignon blanc. Resultatet är lätt och härligt friskt och har den ursprungstypiska lite bittra tonen som gör vinerna härifrån så matvänliga.

Bollinger Special Cuvée
Populärast

Inbjudande doft av söta äpplen, mandel och ett uns kakao. Mustig och rik smak av mogna äpplen, med inslag av kavring, nötter och kakao i eftersmaken. En riktig klassiker bland standardchampagner!

Jean Laurent Blanc de Blancs 2003
Nytt i butiken

Doften är fruktig och komplex med inslag av citrus, rostat bröd, ingefära och gråpäron. Smaken är torr, mycket frisk och fruktig med toner av aprikos, krämig mousse och lång, mineralisk eftersmak. 

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!