Modern kalops

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • 600 g entrecote, skuren i 4 skivor
  • 12 små steklökar
  • 8 små rödbetor
  • 12 små knippmorötter
  • 4 dl kalvfond
  • 8 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • salt och vitpeppar
  • maizenamjöl
  • 1 msk smör 

Tillagning

Baka rödbetorna helt täckta i salt i 150° varm ugn tills de är mjuka. När rödbetorna svalnat något skalas de med hjälp av en liten kniv. Stek morötterna och löken så att de får fin färg. Koka kalvfonden tillsammans med kryddorna. Bräsera morötterna och löken mjuka i kalvfonden, koka inte för länge. Lyft upp grönsakerna och reducera fonden tills den får simmig konsistens, red eventuellt med lite maizenamjöl utrört i vatten. Smaka av med salt, vitpeppar och lite smör. Stek entrecoten gyllene i stekpanna cirka 3 minuter på varje sida, låt vila. Skär entrecoten i bitar och ringla sås över, garnera med de bräserade grönsakerna och saltbakad rödbeta.

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!