Mousse gianduja

Ingredienser

Antal portioner: 1 tårtring 20?22 cm
  • 1 chokladsockerkaka som botten
  • Giandujamousse
  • gianduja, se recept på tvillingnötter
  • 40 g äggula
  • 40 g socker
  • 250 g grädde, lättvispad
  • Chokladmousse
  • 40 g äggula
  • 40 g socker
  • 250 g grädde, lättvispad
  • 150 g mörk choklad, hackad

Tillagning

Giandujamousse: Tillverka en gianduja, se recept under tvillingnötter. Vispa ihop äggula med socker i vattenbad till cirka 85°, ställ av för att svalna. Smält sedan 150 g gianduja och blanda ner i äggmassan. När den har svalnat till cirka 30° blandas den lättvispade grädden ner försiktigt, vispa inte! Klä en tårtring med overheadfilm och lägg i en chokladsockerkaka, cirka 1 cm tjock. Fyll sedan halva ringen med giandujamoussen och ställ i frysen en liten stund.

Chokladmousse: Under tiden gör du en likadan mousse fast med mörk choklad istället för gianduja. Fyll upp tårtringen med chokladmoussen och stryk slätt, ställ i kyl eller frys för att stelna till, ta fram och ta av tårtringen och avlägsna plastfilmen. Pudra över med kakao eller spraya ännu hellre med choklad.

Vill ni göra bakelser som på bilden skär remsor 21 x 5 cm av plastfilmen, vik ihop och fäst ihop ändarna med ett gem eller en klädnypa.
Här kan det vara lättare att spritsa i moussen istället, för övrigt gör man som ovan.

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!