Mousseline på gädda och lax

Ingredienser

Antal portioner: 20 queneller
  • 100 g gädda
  • 450 g lax
  • 2 msk salt
  • 1 äggvita
  • 5 dl grädde
  • dill

Tillagning

Skär fisken i grova bitar. Mixa eller mal bitarna med saltet. Tillsätt under samtidig mixning eller omrörning först äggvitan och sist grädden i en tunn stråle. Tillsätt eventuell smaksättning. Använd färsen till queneller, terrin eller dumplingfyllning.

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

mousseline006

Mousseline på gädda

Skär fisken i grova bitar. Mixa eller mal bitarna med saltet. Tillsätt under samtidig mixning eller omrörning först äggvitan och sist grädden i en tun...

_L7Y8380

Rimmad röding med krabbmousseline

Rör ut salt och socker i vatten. Slå det över rödingfiléerna och låt rimma 1 timme. Krabbmousseline: Mixa fiskfärs, krabbkött och äggula till en slät...

mousselin

Från grunden: Mousseline

Låt er inte avskräckas av det svåra namnet, för bakom detta döljer sig en len och slät färs fullmatad med grädde. Mousselinefärsen används till quenel...

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!