Ört- och färskostfyllt kycklingbröst med potatissallad

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • 4 trägrillspett
  • 4 kycklingbröst
  • 1 dl färskost
  • 2 msk oregano, hackad
  • 2 msk gräslök, hackad
  • salt och vitpeppar
  • Potatissallad
  • 300 g potatis
  • 1 knippe sparris
  • 1 knippe rädisor
  • 1 rödlök
  • 2 msk kapris
  • 1 citron, skal och saft
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk senap
  • salt och grovmalen svartpeppar

Tillagning

Kycklingbrösten:
Lägg grillspetten i blöt. Blanda färskosten med örterna och smaka av med salt och vitpeppar. Skär ett djupt snitt i varje kycklingbröst. Fyll varje bröst med ostfyllningen, ?sy ihop? med grillpinnen.

Klar potatissallad:
Koka potatis och sparris. Skölj dem sedan i kallt vatten. Dela potatis och grönsakerna i grova bitar. Blanda ihop salladen med citronskal och -saft. Vispa ihop senapen och olivoljan och smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner senapsdressingen.

Utvalda viner från Winefinder.se som passar detta recept

Catena Alamos Chardonnay 2014
Högst betyg för pengarna

Lite knuten doft av exotisk frukt, persika, melon, smör och ekfat. Smaken är torr med frisk syra och inslag av mango, persika, melon och rostat bröd. Lång balanserad lite oljig eftersmak.

Jean Daneel Initial White 2014
Populärast

Doften är ung, stor och mycket fruktig med toner av exotisk frukt och gula äpplen. Smaken är ganska fyllig med markerad syra och inslag av melon och ananas.

Herdade do Esporao Reserva 2014
Nytt i butiken

Doften är härligt ung och komplext med inslag av blommor, mandarin, vita vinbär, fat, apelsin och tropisk frukt i en härlig mixad doftbild. Smaken är ung och pigg med fin fräsh syra som håller uppe blommingheten tillsamman med solmogna vita vinbär, tropisk frukt, lite fatkaraktär inflätad tillsammans med mineraler i eftersmaken

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!