Pankopanerad rödspätta med spenat- och bönsauté

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • 600 g rödspättafilé
  • 1 ägg
  • 3 dl pankoflagor
  • smör
  • Spenat- och bönsauté
  • 1 squash
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk rapsolja
  • 100 g stora vita bönor
  • 100 g spenat
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt och vitpeppar
  • Potatis- och palsternackspuré
  • 400 g potatis
  • 200 g palsternacka
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk smör
  • salt och vitpeppar

Tillagning

Spenat- och bönsauté: Skär squashen i tärningar, finhacka schalottenlöken och fräs i rapsoljan. Vänd ner de vita bönorna och spenaten. Tillsätt vitvinsvinäger. Smaka av med salt och vitpeppar.

Potatis- och palsternackspuré: Koka potatisen och palsternackorna mjuka. Pressa genom potatispress. Tillsätt mjölken. Vispa i smöret och smaka av med salt och vitpeppar.

Vänd rödspättafiléerna först i uppvispat ägg sedan i pankoflagor. Stek i smör.

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!