Päron- och vaniljsaft

Ingredienser

Antal portioner:
  • 4 kg päron
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 vaniljstänger
  • 6 dl socker/liter avrunnen saft
  • 1 krm natriumbensoat/liter avrunnen saft

Tillagning

Skölj och kärna ur päronen och skär dem i klyftor. Halvera vaniljstängerna och skrapa ur fröna. Sjud päron, vatten, vaniljfrön och -stänger i 20 minuter. Sila genom silduk.

Mät upp saftens volym och slå tillbaka den i grytan tillsammans med socker; sjud i 10 minuter. Tillsätt natriumbensoatet utrört i lite saft. Häll upp pärondrickan på varma, väl rengjorda flaskor och förslut väl.

Relaterat innehåll

...

...

_L7Y4710

Rabarberlemonad med ingefära

Uppfriskande lemonad på rabarber sitter fink vilken sommarkväll som helst....

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!