Potatissallad med västerbottensost

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • 500 g färskpotatis
  • 200 g västerbottensost
  • 1 Little Gem-sallad
  • 1 frisésallad
  • 2 dl gräddfil
  • 1 knippe gräslök, grovhackad
  • Kavringskrutonger
  • 200 g kavring
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Tillagning

Tvätta och koka färskpotatisen, låt svalna.
kavringskrutonger: Skär kavringen i avlånga bitar. Ringla över olivolja och salt. Rosta i ugnen på 225° i 8?10 minuter.

Riv Little Gem- och frisésalladen i grova bitar och strö ut på ett fat. Halvera färskpotatisen och skär västerbottensosten i grova bitar och lägg på salladen, salta och peppra. Klicka ut gräddfilen och strö över kavringskrutongerna och gräslöken.

Vin: 99042 Joaquín Rebolledo Godello 2006 Valdeorras Spanien

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!