Quesadilla med svamp

En mexikansk-inspirerad rätt, som blir så god genom att samma olja används hela tiden.

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • 8 ostronskivlingar eller annan mild svamp
  • 1 tsk vitlök, finhackad
  • 1/2 dl matolja
  • 2 små ljusgröna paprikor
  • 1 stor röd paprika
  • 4 majstortillor
  • salt
  • 1 msk färsk koriander, finhackad
  • ev. riven gul hårdost att strö över, t ex hushållsost

Tillagning

Skär svampen i halvstora bitar. Klyv, kärna ur och skär paprikorna i stora bitar eller remsor. Fräs svampen tillsammans med vitlöken i lite av oljan tills det doftar gott och svampen är rätt mjuk. Salta. Ta upp och ställ undan så länge. Fyll på med olja i pannan och stek paprikorna på medelvärme tills de mjuknar och doftar gott. Fyll på med olja igen och stek tortilla-pannkakorna en i taget tills de får en fin gyllene färg. Servera varje pannkaka med svamp, paprika och koriander strödd ovanpå. Strö eventuellt över riven ost. Ät på en gång.

Receptförfattare:

Fotograf: Stefan Wettainen

Relaterat innehåll

ångad-enoki

Ångad shiitake med citrussoja

En god liten minirätt, som blir ett gott mellanmål eller en smaklig förrätt...

algstuvad_mandelriskaka

Algstuvad mandelriska

De härliga svamparna som smakar lite skaldjur passar väldigt gott ihop med alger....

syrad-svamp-I_4071

Syrad ostronskivling på råraka

Vissa sorters svamp är alltför instabila för fermentering och försvinner eller blir gegga genom processen. Välj någorlunda stora och någorlunda fasta ...

Quesadilla med svamp

En mexikansk-inspirerad rätt, som blir så god genom att samma olja används hela tiden....

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!