Quiche Lorraine (klassikern)

Ingredienser

Antal portioner: 1 pajform, 24 cm i diameter
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 1/2 msk vatten
  • 200 g rökt skinka, strimlad
  • 1 purjolök, strimlad
  • 1 msk smör
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • salt och svartpeppar
  • 4 dl prästost, lagrad och riven

Tillagning

Blanda pajdegen och låt den vila 1 timme i kyl. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter. Svetta purjolöken i smöret utan att den tar färg. Lägg skinkan, purjolöken och den rivna osten i pajskalet. Vispa ihop mjölk och ägg, krydda med salt och svartpeppar. Grädda pajen i 200° i cirka 30 minuter, tills äggstanningen stannat och pajen fått färg.

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!