Rabarber och Jordgubbspaj

Ingredienser

Antal portioner:
  • Pajdeg:
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl florsocker
  • 150 gr kallt margarin
  • Fyllning:
  • 50 gr margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 100 gr grovriven mandelmassa
  • rivet skal av en ½ citron
  • 4-5 rabarberstänger
  • ½ l snoppade jordgubbar

Tillagning

Blanda alla ingredienser för pajdegen i en matberedare och kör snabbt ihop en följsam deg.
Tryck ut degen i en smord form
Den behöver inte vila eller förgräddas

Skala och skiva raberberna, lägg dem sedan i pajskalet
Smält matgarinet och tillsätt strösockret, rör om så socker smälter lite
Vispa upp äggen och tillsätt dem i smörblandningen
Rör krämen på svag värme tills den tjocknat lite
Ta av grytan från plattan och tillsätt mandelmassa och citronrasp
Häll blandningen över raberberna
Lägg på de tudelade jordgubbarna
Grädda ca 25 min i 180 grader, min ugn är en varmluftsugn så temperatur och tid kan variera, men skalet ska få fin färg

Svalna. Vid serveringen pudrar jag över florsocker och sticker i lite citronmeliss.
Servera med lättvispad grädde eller en god vaniljglass

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!