Rådjursfilé på svartrots- och potatisbakelse serverad med irismusseron och citrusbrynta svartrötter

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • 600 g rådjursfilé
  • 1/2 dl rölleka, hackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk honung
  • salt
  • Svartrots- och potatisbakelse:
  • 600 g potatis, skivad
  • 100 g svartrot, skivad på längden
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • salt och vitpeppar
  • 6 svartrötter
  • 1/2 citron, saften
  • 1 lime, saften
  • 300 g irismusseron
  • salt och vitpeppar

Tillagning

Mixa en marinad av rölleka, vitlök och honung och salt i en kannmixer eller med stavmixer. Lägg rådjursfilén i marinaden över natten. Bryn köttet och låt gå färdigt vid 75° i cirka 45 minuter.

Svartrots- och potatisbakelse: Koka potatisen och svartroten några minuter i saltat vatten. Hälla av och varva i en form. Blanda äggstanningen och slå den över. Grädda i 175° varm ugn tills äggstanningen stannat. Dela i bitar till serveringen.

Skala och dela svartrötterna i lagom långa bitar. Bryn svartrötterna och tillsätt limesaften, salta och peppra. Bryn svampen och lägg upp på tallrikar.

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!