Rödbetor och äpplen på spett med pepparrotssmör

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • 500 g primörrödbetor
  • 4 äpplen
  • 2 rödlökar
  • grillspett
  • Pepparrotssmör
  • 75 g smör
  • 3 msk pepparrot, färskriven
  • 1 msk citronsaft
  • salt och svartpeppar
  • 4 port blandad sallad
  • timjan

Tillagning

Koka rödbetorna nästan färdiga, skala dem. Klyfta äpplena och rödlökarna och trä upp dem tillsammans med rödbetorna på grillspett.

Pepparrotssmör: Smält smöret och blanda med de övriga ingredienserna.
Grilla spetten tills löken och äpplena är mjuka, pensla under grillningen med pepparrotssmöret (spara hälften till uppläggningen).

Blanda grönsalladen. Lägg upp spetten på salladsfaten, ringla över det sista av pepparrotssmöret. Strö över timjan, salta och peppra.

Receptförfattare:
  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!