Rödvinssås

Snurra ihop en härligt god rödvinssås på några minuter.

Ingredienser

Antal portioner: 6
  • 5 timjankvistar
  • 1 rödlök
  • 75 cl rödvin
  • 1 l reducerad kalvfond (se recept & tips nedan)
  • salt
  • ca 25 g smör

Tillagning

Skala och skär rödlöken. Sautera löken tills den är mjuk. Tillsätt timjan och rödvin; reducera tills det är som sirap i konsistensen. Sila. Tillsätt kalvfonden och sjud i 10-15 minuter, tills önskad konsistens är uppnådd. Smaka av med salt och blanka av såsen med smöret.

Relaterat innehåll

rödvin

Från grunden: Rödvinssås

En god rödvinssås, koncentrerad och full av smak, är det bästa! Det behövs inte mycket för att man ska känna sig tillfreds. Men varför snåla? När m...

kalvfond

Från grunden: Kalvfond

Vad är det som gör att mat som är lagad från grunden är godast? Råvarorna, tillagning, tiden och omsorgen är det som gör att man får bra produkter som...

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!