Sallad med marinerade kronärtskocksbottnar

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • 6 kronärtskocksbottnar eller
  • kronärtskockshjärtan
  • 6 plommontomater
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk dragon, finskuren
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt och vitpeppar
  • blandad sallad efter smak

Tillagning

Skålla och skala tomaterna, dela i kvartar och ta ur kärnhuset. Skär kronärtskocksbottnarna i mindre bitar och lägg dem i en bunke med tomaterna. Finhacka löken och vitlöken och vänd i hacket i bunken. Tillsätt dragon, balsamvinäger och olja, vänd försiktigt och smaka av med salt och vitpeppar. Skölj salladerna och marinera med lite olivolja, salt och vitpeppar.
Lägg upp salladen på tallrikar och lägg därefter upp kronärtskocksblandningen. Servera med ett gott bröd till.

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!