Sallad med marinerade kronärtskocksbottnar

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • 6 kronärtskocksbottnar eller
  • kronärtskockshjärtan
  • 6 plommontomater
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk dragon, finskuren
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt och vitpeppar
  • blandad sallad efter smak

Tillagning

Skålla och skala tomaterna, dela i kvartar och ta ur kärnhuset. Skär kronärtskocksbottnarna i mindre bitar och lägg dem i en bunke med tomaterna. Finhacka löken och vitlöken och vänd i hacket i bunken. Tillsätt dragon, balsamvinäger och olja, vänd försiktigt och smaka av med salt och vitpeppar. Skölj salladerna och marinera med lite olivolja, salt och vitpeppar.
Lägg upp salladen på tallrikar och lägg därefter upp kronärtskocksblandningen. Servera med ett gott bröd till.

Utvalda viner från Winefinder.se som passar detta recept

Catena Alamos Chardonnay 2014
Högst betyg för pengarna

Lite knuten doft av exotisk frukt, persika, melon, smör och ekfat. Smaken är torr med frisk syra och inslag av mango, persika, melon och rostat bröd. Lång balanserad lite oljig eftersmak.

Jean Daneel Initial White 2014
Populärast

Doften är ung, stor och mycket fruktig med toner av exotisk frukt och gula äpplen. Smaken är ganska fyllig med markerad syra och inslag av melon och ananas.

Herdade do Esporao Reserva 2014
Nytt i butiken

Doften är härligt ung och komplext med inslag av blommor, mandarin, vita vinbär, fat, apelsin och tropisk frukt i en härlig mixad doftbild. Smaken är ung och pigg med fin fräsh syra som håller uppe blommingheten tillsamman med solmogna vita vinbär, tropisk frukt, lite fatkaraktär inflätad tillsammans med mineraler i eftersmaken

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!