Smakrik mörk chokladdessert med karamellkokt fikon

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • 675 g mörk choklad
  • 10 ägg
  • 575 g socker
  • lite vatten
  • 450 g smör
  • Karamellkokt fikon
  • 2 fikon
  • 100 g socker
  • 2 apelsiner, saften och rivet skal
  • 2 nejlikor

Tillagning

Koka ihop 2/3 av sockret med lite vatten till en sirap, låt svalna. Hacka chokladen fint. Vispa äggen med resterande socker. Smält chokladen med smör och sirapen, låt svalna. Blanda ner chokladen i äggvispet. Smöra en springform, slå i smeten och baka tårtan i vattenbad i 140° varm ugn i 60 minuter, tills den har satt sig.

Karamellkokt fikon: Koka en ljus karamell av sockret. Tillsätt fikonen, apelsinsaften, rivet apelsinskal och nejlikor, låt fikonen sjuda mjuka. Servera fikonen tempererade.

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!