Smörstekta kantareller med vinägrett på gotländsk tryffel

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • Svampcrème
  • 200 g kantareller
  • 100 g champinjoner
  • 100 g toppmurklor
  • 4 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk färskost
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk parmesan, riven
  • 1 gotländsk tryffel alt. tryffelolja
  • salt och svartpeppar
  • socker
  • Tryffelvinägrett
  • 3 dl rött vin
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 2 dl olivolja
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 gotländsk tryffel, finhackad (kan bytas ut mot tryffelolja)
  • socker
  • salt och svartpeppar
  • Garnityr
  • 400 g små fina kantareller
  • 1 majskolv
  • 1 bit pecorinoost
  • 20 rucolablad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 4 dragonblad
  • 4 körvelkvistar
  • salt

Tillagning

Svampcrème: Skölj svampen i kallt vatten. Skala och skär ner löken. Bryn löken tillsammans med svampen. Tillsätt mejerivarorna och vinägern. Koka upp. Mixa allt i en blender. Tillsätt tryffeln. Smaka av med salt, socker, vinäger och peppar. Passera genom en finmaskig sil.

Tryffelvinägrett: Svetta löken i lite av olivoljan, häll i vinet och vinägern och reducera till hälften. Lägg i tryffeln och häll i resten av olivoljan. Smaka av med socker, salt och peppar.

Garnityr: Stek kantarellerna. Hyvla osten. Pilla loss majskornen och råstek dem i torr panna. Tillsätt den hackade löken samt salt och smör på slutet.

Fördela svampcrèmen på fat, ringla över tryffelvinägretten och avsluta med garnityret.

Vinförslag: 99273 Dutton Goldfield Chardonnay 2005, USA

  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!