Stekt biff med barolosås och oxmärg

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • 4 skivor biff à 250 g
  • 1?2 kg högrev
  • 1 dl extra jungfruolja
  • 1 gul lök, skalad och skivad
  • 1 schalottenlök, skalad och skivad
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och skivade
  • 1 msk tomatpuré
  • 1?2 liter barolo, rött vin
  • 1 bouquet garni (persiljekvist, timjankvist och 1 lagerblad)
  • salt
  • vitpeppar
  • 100 g smör
  • krossad svartpeppar
  • 100 g oxmärg
  • 100 g rucolasallad

Tillagning

Tärna högreven i bitar, 2 x 2 cm, och bryn dem i hälften av oljan i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök. Bryn ytterligare i 2 minuter, tillsätt därefter tomatpuré. Häll på rödvinet, lägg i kryddbuketten och låt det koka försiktigt i ca 3 timmar. Fyll på med vatten allt eftersom det kokar ihop så att köttet alltid är täckt; skum- ma av emellanåt.

Sila av vätskan och koka ihop tills det återstår 1 1?2 dl av skyn. Smaka av med salt och vitpeppar och vispa i hälften av smöret.

Salta och peppra biffarna och stek dem i 2 msk olja och återstående smör. Stek färdigt biffen i ugnen i 100 grader till en kärn-temperatur på 50 grader. Ta ut köttet ur ugnen och låt det vila i 3 minuter innan du skivar upp det.

Tärna oxmärgen, 1 x 1 cm. Vänd runt rucolabladen med resterande olja, salt och vitpeppar.
Servera köttet med krossad svartpeppar, oxmärg, rucolablad och barolosås.

Receptförfattare:
  • Recepten
  • Trenderna
  • Reportagen
  • Inspirationen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!